Montering av skvettlapper

Norske regler krever skvettlapper. Jeg kjøpte egnet gummi og blindnagler på Biltema og pianohengsler på Clas Ohlsson. For å hindre at skveddlappene kommer borti bakhjulene, la jeg  gummistrimmel mellom skjerm og hengsle.  Strimlene stikker en del nedenfor hengslene slik at de hindrer at skvettlappene går forover.
Hengslene var litt for lange, så de ble kuttet og malt litt for å hindre rust. Selv om det er store hoder på naglene, ville jeg ha en plate til så gummien kom ordentlig i klem mot hengslet. Det ble gjort ved å montere et hengsle til, som bare sitter på gummien. Gummien sitter dermed fast med to rader nagler; den øverste klemmer gummien mellom de to hengslene. Naglene i nederste rad gjør også at det ikke blir noen veldig brå overgang mellom løst og fast ved innfestingen.
Etter at skvettlappene var montert, kuttet jeg gummien til 1cm lenger enn kravet (ville være synd hvis de ble for korte). Det var smart, ettersom vektreduksjonen gjorde at de nå står litt lengre bakover enn før kuttingen.
Hengslene gjør at jeg lett kan bende skvettlappene bakover, og nå feste dem mellom underkjøringshinderet og skjermkassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ting som var litt morsomt, er at betjenten på biltilsynet ikke skjønte reglene for lengden på skvettlapper. Jeg måtte fortelle ham at avstanden fra bakke til skvettlapp skulle være maksimum 1/4 av den horisontale avstanden mellom hjulets sentrum og skvettlappen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *