Støydemping

Som i så mange andre militære biler,  er støynivået ganske høyt i førerhytten når en kjører. Det går greit å kjøre sakte på lavt turtall, men så snart det blir fart på bilen må ørepluggene i. Jeg bestilte derfor vibrasjonsdempende maling, Noxudol 3100, tok ut setene, vasket og maskerte. Etter diverse strøk støydempende maling samt rustbehandling av fundamentene for forsetene, ble resultatet bra.
Jeg trenger ikke lenger å bruke gule øreplugger når jeg kjører, og på jomfruturen satt vi og sang Knutsen og Ludvigsen sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fortsett å lese Støydemping

Fjerne aluminiumskassebærerne

For å få bilen registrert i Norge, måtte bilen ha underkjøringshinder/støtfanger bak og på venstre side samt skvettlapper. Det ville være vanskelig å montere det bak med den store alumiumskassen der, og på veien hjem fra Sveits opplevde jeg at den ekstra halvmeteren i lengde gjorde manøvrering vanskeligere. Jeg valgte derfor å fjerne kassen, noe som tok sin tid.

Disse bærerne må av. Opprinnelig var de boltet fast, men det holdt ikke. Dermed måtte jeg kutte sveiser med vinkelslipe. Selv om jeg tok av skjermkassene baklysene sitter i, måtte jeg også bruke en mindre, elektrisk sag.

Opprinnelig var bærerne bare boltet fast. Muligens fordi hullene i dem var gjenget istedenfor å bruke gjennomgående bolter med mutter holdt det ikke. Dermed måtte jeg kutte sveiser med vinkelsliper. Selv om jeg tok av skjermkassene baklysene sitter i, måtte jeg bruke skiver av forskjellig størrelse samt en mindre, elektrisk sag for å komme til overalt.

Før jeg begynte var jeg bekymret for at bjelkene skulle falle ned på meg mens jeg lå under. Den bekymringen var ubegrunnet, både fordi jeg måtte slå på dem med slager for å få dem av og fordi de bare veier 10-12 kg per stykk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tapebitene er for å markere hvor langt ned og bak underkjøringshinderet må være.